MAGDA GESSLER POLECA 

 

PRZYSTAWKI

Przystawki podawane z ciemnym pieczywem

 

Zawijany śledź po tatarsku z marynowanymi warzywami i gotowanym jajkiem serwowany

na kiślu z dodatkiem czerwonego wina.

150G 16zł

 

 Wędzony łosoś nadziewany szczypiorkowym twarożkiem z sosem musztardowym.

160g/22zł

 

ZUPY

Krem z białych warzyw z dodatkiem koziego sera i gałki muszkatołowej.

300ml/13zł

 

 Bulion wołowy gotowany ze świeżymi pomidorami.

Podany z wkładką z mięsa z ogonów wołowych i domowym makaronem.

300 ml/12zł

 

DANIA GŁÓWNE

Kulebiak z ciasta drożdżowego faszerowany łososiem. Podany z bulionem.

Około 250g/32zł

 

 De volaille smażony na maśle klarowanym w zestawie z ziemniakami i marchewką z groszkiem

170/540g 24zł

 

 Zawijasy z polędwicy wołowej faszerowane wędzonką i prawdziwkami. 

Podane z kaszą jęczmienną i buraczkami zasmażanymi ze skwarkami.

180/570g 39zł

 

 Pierogi z cielęciną i sosem z prawdziwków w śmietanie.

6szt/22zł

 

DESERY

Naleśniki wypełnione paschą z bakaliami i rodzynkami gotowanymi w rumie,polane koglem-moglem.

2 szt/15zł