SZEF KUCHNI POLECA

ZUPY

Żurek staropolski z zawijaną białą kiełbasą,borowikami,wędzonką i jajkiem.

300ml/13zł

 

Kremowa zupa z pomidorów z domowym makaronem i  bitą śmietaną

300ml/12zł

 

PIEROGI

Pierogi ze szpinakiem,ricottą i orzechami.

Polane sosem z pesto, oprószone parmezanem.

7szt/19zł

 

MAKARONY

Tagiatelle z wędzonym bekonem, rumianą cebulką, sosem śmietanowym i listkami bazylii,

oprószone płatkami parmezanu

250g/19 zł

 

Tagiatelle w kremowym sosie z pieczarkami, pomidorami i świeżym szpinakiem,

oprószone parmezanem i świeżą kolendrą.

250g/18 zł

 

 

SAŁATKI

Sałatka Cezar na sałacie rzymskiej z grillowaną piersią kurczaka,pomidorkami koktajlowymi,ziołowymi grzankami,pieczonym bekonem,parmezanem i sosem cesarskim

250g/19zł

 

Sałatka z opiekanym kozim serem,kruchymi sałatami,karmelizowanymi orzechami i owocami sezonowymi. Skropiona sosem balsamicznym w aromacie malin.

250g/20zł

 

Sałatka lodowa z pieczonym serem halloumi, świeżymi warzywami,

kaparami, sosem verde i prażonymi pestkami dyni.

250g/19zł (nowość)

 

DANIA RYBNE

 

Zawijany w boczek filet z pstrąga

marynowany w koprze z sosem z kiszonych ogórków i gotowanymi warzywami

170/380g 29zl

 

DANIA GŁÓWNE MIĘSNE

Schab z kostką podany z młodą kapustą na krótko

i młodymi ziemniakami z koperkiem.

200/480g 28zł (nowość)

 

Pierś z indyka zawijana z serem rokpol w panierce z ekologicznego słonecznika,

podana z sałatką z brokułów, szpinaku, fety i płatkami migdałów.

160/400g 29zł (nowość)

 

Soczysta pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami,białym serem i rukolą.

Serwowana z plackami ziemniaczanymi,sosem rozmarynowym i sałatą masłową.

170/240g 29zł

 

Pierś z kurczaka zawinięta w szynkę, faszerowana pomidorami i mozzarellą,

podana z sosem pieczarkowym i szpinakowymi kluseczkami.

180/250g/29 zł (nowość)

 

Golonka w glazurze z miodu wielokwiatowego i ciemnego piwa, podana z pieczonym ziemniakiem

faszerowanym duszoną kapustą z grzybami, sosem chrzanowym na bazie jogurtu.

1 sztuka/ 31 zł

 

Kaczka pieczona po gdańsku z jabłkami, podana z modrą kapustą,

knedlami z wiśniami i sosem z aronii.

1/2 kaczki / 41 zł

 

 

 

DESERY

Naleśniki wypełnione musem z białego sera i gruszek.

Podane z sosem owocowym i bitą śmietaną

2szt/12zł

 

Lody waniliowe, podane z musem truskawkowym,

bitą śmietaną i karmelizowanymi migdałami.

12zł

 

Parfait - deser lodowy przekładany kruchą bezą i malinami.

Podany z sosem owocowym i bitą śmietaną.

12zł

 

DLA NAJMŁODSZYCH

Rosołek z makaronem

7zł

Zupa pomidorowa z makaronem

8zł

 Zawijana pierś z kurczaka z masłem, frytkami i groszkiem z marchewką.

100/280g 14zł

Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym serwowane z ziemniakami i brokułami.

100/280g 14zł (nowość)